Издателства
 
Количка
0 продукта
 

Дневникът на Петкан

Дневникът на Петкан
Цена: 12.00 лв.
Наличност: В наличност
Автор: Бригита Йосифова
Издателство: Летера
Средна оценка: Продуктът няма оценка

Количество: Поръчайте

Онлайн цена: 12,99 лв.

Корична цена: 12,99 лв.

Издателство: Летера

Година на издаване: 2013

Брой на страници: 272

Корици: меки

Език: български

Тегло: 253 грама

Размери: 14x21

ISBN: 9786191790081

Книгата е своеобразно продължение на знаменития роман "Робинзон Крузо" на Даниел Дефо. Но в него перспективата е обърната - централният й герой е вече Петкан.

От първите страници читателят става съпричастен на страданията на един черен пришълец през XVIII век в град Йорк, Англия. Мълчаливият и самотен слуга в дома на Крузо постоянно тъгува по своя далечен остров. Искрено и с чистотата на дете той описва новия надменен английски свят, който го унижава и му нанася удари. Размишлява за чертите на една чужда цивилизация, но от свой ъгъл и с различно светоусещане. Невинен е обвинен в кражба, хвърлят го в затвора, където опознава един още по-жесток свят. Но Петкан среща и редица добри хора, спечелва приятели и защитници.

"Дневникът на Петкан" е богата на необикновени приключения книга, която ни запознава с необичайни лица. Книгата е наситена с английски хумор, с колоритни английски персонажи и събития.

Романът внася не само съществени корекции върху досегашното ни отношение към Робинзон, но учи и възпитава в дух на доброта, любов и човечност.

Бригита Йосифова - Темпест е известна българска журналистка и писателка. От години живее в Лондон. Автор е на книгите Купено дете, Декабристите и Беглецът в Сибир. През 2013 г. е удостоена с наградата "Петър Увалиев" за цялостно творчество.

Добавете коментар
Вашето име:


Вашият коментар: забележка: HTML не се подържа!

Оценка: Лош            Добър

Въведете кода от картинката: